Weishauptove toplotne črpalke zrak/voda (WWP L I) za notranjo postavitev

Weishauptova toplotna črpalka zrak/voda oskrbuje Vašo hišo s toploto iz zraka. To deluje tudi pri temperaturah pod ničlo.

 

            3 2 1

 

Toplotna črpalka zrak/voda za notranjo postavitev je nameščena v prostoru podobno kot konvencionalen kotel. Preko zračnega kanala se zajema zunanji zrak, prenaša toploto na hladilno sredstvo in ga prečrpa dalje na potreben temperaturni nivo. Velika prednost je: pri delovanju se ne proizvajajo nobeni izpušni plini, dimnik ni potreben, potrebuje se samo električni priključek za zanesljivo obratovanje. Zračni kanali za zajem zunanjega zraka se lahko izdelajo na mero in prilagodijo na skoraj vse prostorske razmere.

Odličen energijski izkoristek: Weishauptove toplotne črpalke generirajo iz ene kilovatne ure el. toka od tri- do štiri-kratno količino ogrevalne energije. Za nadomestek obstoječih ogrevalnih kotlov ali dogradnjo v starogradnjah brez ploščatega grelnega telesa obstajajo visokotemperaturne izvedbe, ki omogočajo temperature predtoka do 75 °C.

Varna oskrba s toploto: Weishaupt toplotna črpalka zrak/voda ogreva zanesljivo, tudi pri temperaturah -25°C pod ničlo.

Udobno tiho delovanje: Weishauptove toplotne črpalke obratujejo zelo tiho. Kompresorji in ventilatorji so zaradi izolacije vibracij in posebno obliko komaj slišni.

Celovita toplotna oskrba: toplotna črpalka skrbi tudi za toplo vodo v hiši. Posebno elegantna rešitev predstavlja Weishauptov kombiniran hranilnik (WKS), ki združuje vse komponente hranilnika in povezav med toplotno črpalko, ogrevalnim krogom in razdelitvijo tople vode v enem ohišju

Dolga življenjska doba: kakovostni materiali, prefinjena tehnika in močna konstrukcija zagotavljajo desetletja trajajoče zanesljivo obratovanje.

Možnost subvencije: Weishaupt toplotne črpalke so zelo učinkovite in zaradi tega obstaja možnost subvencije. Katere subvencije pridejo v poštev pri Vašem primeru, si lahko ogledate na podatkovni bazi financiranja.

 

Več informacij ...